LIVE TEXT | Război în Ucraina. Trupele ucrainene rezistă în estul Donbasului, afirmă Zelenski

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Trupele ucrainene rezistă în estul Donbasului, afirmă Zelenski

UPDATE 05:15 În cele din urmă lumea renunţă la petrolul rusesc, afirmă Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că, în cele din urmă, ”lumea renunţă la petrolul rusesc”, referindu-se la al şaselea pachet de sancţiuni pe care UE l-a anunţat împotriva Rusiei.

”Realizarea acestui lucru este foarte dificilă”, afirmă preşedintele. ”Uniunea Europeană se îndreaptă treptat către punerea în aplicare a celui de-al şaselea pachet de sancţiuni. Sincer, realizarea acestui lucru este foarte dificilă. Pentru că acest pachet de sancţiuni se referă în primul rând la petrol. În cele din urmă, lumea renunţă la petrolul rusesc”, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

UPDATE 04:00 Zelenski spune că trupele ucrainene au unele succese în luptele de la Severodoneţk

Trupele ucrainene reuşesc să reziste atacurilor ruse din jurul oraşului Severodoneţk. Zelenski a transmis, în timpul discursului de joi noapte, că luptătorii ucraineni au un oarecare succes în bătăliile care se dau în regiunea de est a Donbasului.

”Situaţia din Donbas nu s-a schimbat semnificativ în decurs de o zi. Am avut unele succese în luptele din Severodonetsk. Dar este prea devreme pentru a ne pronunţa. Situaţia de acolo este cea mai grea acum. La fel ca şi în oraşele şi comunităţile din apropiere - Lysychansk, Bakhmut şi altele. Multe oraşe se confruntă cu un puternic atac rusesc”, a afirmat preşedintele.

UPDATE 02:00 Rusia e pregătită să garanteze siguranţa navelor care transportă cereale din Ucraina

Ministerul rus al Apărării a transmis joi că vasele care părăsesc porturile de la Marea Neagră din Ucraina, în care sunt transportate cereale, vor beneficia de coridoare umanitare prin care se va garanta siguranţa acestora.

UPDATE 00:00 Forţele ucrainene spun că au înregistrat progrese în ofensiva din sudul ţării

Unitatea de apărare teritorialî Azoz Dnipro a postat un mesaj pe Telegram prin care transmite faptul că se fac progrese semnificative în regiunea sudică Herson, ocupată de forţele ruse.

„În regiunea Herson, forţele armate au eliberat 8 kilometri de teritoriu ocupat”, a transmis Azoz Dnipro.

Administraţia prorusă din regiunea Zaporojie vrea să preia controlul resurselor şi infrastructurii ucrainene

Administraţia prorusă de la Zaporojie a anunţat că va prelua controlul asupra proprietăţilor statului ucrainean.

„Regiunea eliberată Zaporojie naţionalizează proprietăţile statului ucrainean. Decretul în chestiune a fost semnat de şeful administraţiei militaro-civile a regiunii”, a scris pe Telegram Vladimir Rogov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”